Voor wie is AK/A?Voor deze masterclass stellen we een groep van 5-8 makers samen.

We zoeken naar professionele makers, van illustratoren tot beeldend kunstenaars, die inzichten willen krijgen in hun eigen werk. Juist de diversiteit aan makers maakt AK/A rijk.

AK/A heeft als doel om het denken achter werk van haar deelnemers bloot te leggen. Je leert om inhoudelijk te spreken over je werk en krijgt inspiratie om nieuw werk te maken, of om bestaand werk nieuw leven in te blazen. Het regelmatige samenkomen fungeert natuurlijk als een stok achter de deur en de gesprekken en invalshoeken die op tafel komen zullen je aanzetten tot onderzoek en verdieping van je praktijk.


AK/A kenmerkt zich door openheid. Alle deelnemers, inclusief wijzelf, zijn gelijk en gelijkwaardig. We gaan ervan uit dat niemand de waarheid in pacht heeft en zien onze inbreng nadrukkelijk als voorstel.
Om een beetje grip te houden op de ‘selectieprocedure’ hebben we een paar criteria: je bent afgestudeerd of werkt al enige tijd als maker. Je neemt je werk serieus: je maakt regelmatig nieuw werk, denkt na over de inhoudelijke kanten van je praktijk en zoekt naar ontwikkeling. Daarbij vinden we het belangrijk dat je nieuwsgierig bent en gemotiveerd bent om buiten je eigen kaders te denken.

In de selectie speelt ook de samenstelling van de groep een rol.