GastdocentenOp dit moment zijn we in gesprek met toekomstige gasten voor seizoen 2023-2024. Onderstaand de tot nu toe bevestigde gasten die eerder deelnamen. Onze intentie is om de 5 gasten in allerlei disciplines te vinden, zodat de deelnemers vol nieuwe inspiratie en inzichten verder kunnen werken aan hun projecten.Aukje Dekker


Aukje Dekker is beeldend kunstenaar. Ze exposeerde van Tokyo tot Berlijn en is mede-oprichter van Sociëteit SEXYLAND, een conceptuele nachtclub in Amsterdam. Dekker studeerde af aan de Rietveld Academie en werkt met verschillende kunstvormen, o.a. fotografie, installaties, schilderkunst en performances. In haar werk verkent ze ideeën over authenticiteit en betekenis, en onderzoekt ze wat kunst waarde geeft. Samen met de makers gaat ze in gesprek welke weg je op wilt gaan en hoe pak je dat vervolgens aan?

︎︎︎


Judith Maassen


Judith Maassen studeerde rechten en literatuurwetenschap in Nijmegen en Londen en is sinds 2004 de impresario van haar broer Theo. In 2019 debuteerde zij met Het nabestaan van Anna Portier. Onlangs verscheen bij uitgeverij Querido haar tweede roman Niet van hier. Beide boeken ontstonden vanuit een totaal verschillende benadering. Hoe weet je wanneer je je idee moet uitwerken en hoe ga je om met verschillende aanpak van een project?

︎︎︎Marian Donner


Marian Donner is filosoof en schrijver. Ze schreef Zelfverwoestingsboek en De Grote Weigering. Als geen ander verbindt Donner Grote Vragen over het leven aan het dagelijks leven. Star Trek, de deeltjesversneller en de vereenzaming van de hedendaagse westerse mens - Donner rijmt het allemaal zo dat het behapbaar wordt. Hoe ontdoe je zo’n groot onderwerp van ruis? Hoe houd je tegelijk ruimte voor discussie, timmer je niet alles dicht?

︎︎︎


Coen Simon


Coen Simon is schrijver, filosoof, en oprichter van de filosofische denktank Nieuw Licht. Hij publiceerde negen boeken, waaronder En toen wisten we alles: een pleidooi voor oppervlakkigheid, waarvoor hij in 2012 de Socrates Wisselbeker won voor beste filosofische boek. ‘In een bedrieglijk lichtvoetige stijl behandelt hij de ongemakken en eigenaardigheden van het moderne leven.’ Maar hoe ga je om met die ongemakken? Zeker wanneer je jezelf de druk oplegt om een goed idee te krijgen. Waar vind je dan je inspiratie?

︎︎︎


Luuk Heezen


Luuk Heezen is freelance presentator, radio - en podcastmaker (o.a. voor de VPRO, Radio 1, Kunst is Lang en podcasts in de culturele sector) en moderator. In al zijn werk is de inhoud leidend. Of het nou een radiodocumentaire is, een interview of een bijeenkomst die hij presenteert: de inhoud staat voorop, en hij ziet het als zijn taak die zo toegankelijk en origineel mogelijk over te laten komen. Hoe kunnen onze deelnemers deze werkwijze meenemen in hun projecten en de manier waarop ze zichzelf presenteren aan de buitenwereld?

︎︎︎


ate­lier, werk­plaats, m.n. voor (ex­pe­ri­men­te­le) vor­men van ex­pres­sie en cre­a­ti­vi­teit, voor­al die vor­men die af­han­ke­lijk zij n van ge­za­men­lij­ke in­span­ning