Beste maker,Begin 2023 richtten wij AK/A op: Atelier Karianne/Anouk. Omdat wij geloven dat:

/
De wereld altijd groter is dan je denkt. Als je denkt dat je het begrijpt, heb je het niet begrepen.

/ Inspiratie komt uit de meest uiteenlopende hoeken van die wereld.

AK/A brengt een kleine groep nieuwsgierige makers bij elkaar. Tien weken lang* komt de groep iedere week samen om het werk van de deelnemers (verder) uit te diepen en naar een hoger plan te tillen. We dragen inspiratie aan, denken mee over onderzoeksstrategieën, begeleiden het selecteren en editen van werk, zoeken mee naar presentatievormen- en plekken en helpen bij het schrijven van (promotionele) teksten of subsidieaanvragen.

We doen dit niet alleen - de wereld komt ons atelier binnen in de vorm van vijf gasten van buiten onze ‘bubbel’. De gasten bieden hun perspectief op de dingen die ons als makers bezighoudt. De open gesprekken die we met ze hebben gaan over de artistieke inhoud van projecten, filosofie of werkpraktijk, steeds met een andere invalshoek. 

Door onze ruim 10 jaar leservaring aan de FOAC weten we wat we waard zijn: we kunnen goed buiten de gestelde kaders denken en al ons commentaar is kritisch, eerlijk en onderbouwd. 

Tegelijk doen we dit in deze vorm nog maar pas. Afgelopen half jaar draaiden we een pilot, nu is het tijd voor een 2.0.  

* met een kerstvakantie ertussen

ate­lier, werk­plaats, m.n. voor (ex­pe­ri­men­te­le) vor­men van ex­pres­sie en cre­a­ti­vi­teit, voor­al die vor­men die af­han­ke­lijk zijn van ge­za­men­lij­ke in­span­ning